به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل منطقه آزاد چابهار به نقل از ایرنا، اکبر ترکان سه شنبه شب در نشست بررسی عملکرد چهار ماهه حوزه اقتصادی و میزان پیشرفت پروژه های سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد چابهار اظهار داشت: چابهار یکی از مهمترین نقاط برای سرمایه گذاری در حوزه ترانزیت، کشاورزی، گردشگری، تجارت و صنعت در ایران است.
وی با بیان اینکه چابهار یکی از نقاط مهم تجاری کشورهای شبه قاره هند است، خاطرنشان کرد: تولید محصولات ارگانیک و گلخانه ای در چابهار می تواند رونق خوبی داشته باشد.
وی گفت: تصویب برجام زمینه های مهم را برای تعامل و کار با دنیا فراهم کرده است واین امر در چابهار سبب توسعه حوزه حمل و نقل می شود.
وی افزود: طرح های بزرگ اقتصادی و اشتغالزا نظیر فولاد، پتروشیمی، راه آهن چابهار- زاهدان، انتقال گاز از ایرانشهر به چابهار و طرح توسعه بندر در چابهار در حال انجام است که با تکمیل آنها این منطقه متحول می شود.
وی ادامه داد: چابهار به عنوان تنها بندر اقیانوسی ایران و پیشانی توسعه کشور آینده درخشانی دارد و بزودی به قطب مهم تجارت و اقتصاد منطقه تبدیل خواهد شد.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و مشاور رئیس جمهوری تصریح کرد: بندر چابهار فاصله زمینی نزدیکی با بندر گوادر پاکستان دارد که نیاز است راه آهن بین دو کشور ایران و پاکستان در حوزه گوادر- چابهار احداث شود.
ترکان ادامه داد: چابهار رقیب بندر گوادر پاکستان نیست و ما همیشه گوادر را مکمل و شریک چابهار می دانیم.
معاون اقتصادی و سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد چابهار نیز اظهار داشت: چابهار ظرفیت های خوبی برای سرمایه گذاری در زمینه های مختلف تجاری واقتصادی دارد.
سعید عیسی زاده ساخت گلخانه با همکاری کشور هلند، احداث شهرک مواد غذایی به مساحت 100 هکتار، پرورش شتر مرغ در زمینی به مساحت 12 هکتار، احداث شهرک تخصصی خرما، تولید و بسته بندی برنج، میوه های گرمسیری، چای، خرما، تولید لوله های عریض، مذاکره با سرمایه گذاران و شرکت های سرمایه گذاری تولید سنگ های ساختمانی با مشارکت سرمایه گذاران چینی و توسعه شهرک تخصصی مواد غذایی را از جمله اقدامات اخیر عنوان کرد.
به گزارش ایرنا، محمد معزالدین معاون برنامه ریزی و هماهنگی امور مناطق، مهدی بازارگان معاون تولید، صادرات و فناوری دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی ترکان را در سفر 2 روزه چابهار همراهی می کنند.
شهرستان چابهار واقع در جنوب سیستان و بلوچستان و در ساحل دریای عمان دارای سطح زیر کشت 13 هزار و 300 هکتار محصولات زراعی و باغی با برداشت سالانه 374 تن محصول است که که پنج هزار و 510 هکتار آن باغی با تولید 87 تن محصول در سال و بقیه زراعی است.
این شهرستان به سبب شرایط خاص آب و هوایی دارای توانمندی و ظرفیت بالایی در تولید محصولات گرمسیری مانند موز، انبه، آناناس و هندوانه است.